Szukaj

Kalendarium

Maj 2018
pn wt śr cz pt so nd
poprzedninastępny
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Film









INDEX sc - biuro podróży

Przejdź do: opis obiektu, dane kontaktowe, obiekty w okolicy


Informacje kontaktowe obiektu

Położenie geograficzne: Polska, Śląsk, Katowice
Adres: Stawowa 5/7
Kod pocztowy: 40-095
Strona www: zobacz stronę www obiektu:
Email: biuro@indexpolska.com.pl
Telefon: 032 7818340

Opinie

Średnia ocena użytkowników:
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 4
Regina
dnia: 12.05.2018, 21:28, napisał (a):
 
Nie polecam
Wycieczka to porażka - P.Basia przewodniczka w Paryżu ciągle "gubiła" grupę i wcale się tym nie przejmowała. Zgubienie ok. 50% grupy wycieczki, bo źle przekazywała informację przez mikrofon to "drobiazg". Tylko osoby trzymające się bardzo blisko przewodniczki nie miały problemu. A "peleton" w metrze liczył 80 osób. Nie czekała na stacji dojazdowej na brakujące osoby, aż przyjadą następnym metrem - które kursuje co 2 minuty! - tylko poganiała dalej, aby po przyjściu na miejsce ogłosić 2 godz czas wolny. W tym czasie z tego samego Biura w Paryżu były trzy autokary po 80 osób. Biuro zamówiło obiady w jednej restauracji. Wynik - kolejka do restauracji na chodniku jak w latach 80 za masłem - porażka. Obok restauracje wolne - a my w kolejce. Po szczęśliwym dotarciu do kelnera - okazuje się, że brak połowy listy produktów do wyboru. Oprowadzenie i pokazywanie zabytków - po co - przecież jest czas wolny. Na zasadzie: na prawo kościół, na lewo inny zabytek, przed nami... a teraz macie Państwo 2 godz i powodzenia. Nie rozliczyła się z pieniędzy za bilety w metrze. Przechodząc przez braki w metrze koło Luwru - barierki były zepsute, więc wszyscy, nie tylko nasza wycieczka przechodziła bez kasowania. Pani Basia - proszę zachować bilety na następny raz. Efekt zaoszczędziła 82 bilety po 1,49 EURO - ciekawe z kim się rozliczyła, bo na pewno nie z nami, pomimo oddzielnej zapłaty za bilety. Na koniec zostały zebrane zestawy słuchawkowe wraz z ... jednorazowymi dousznymi słuchawkami. Na moje pytanie co z nimi zrobi - odpowiedziała - dostanie następna grupa. I tym akcentem wszystkim odważnym, nie bojącym się stresu i uwielbiającym samodzielne zwiedzanie i kolejki do restauracji polecam Firmę wraz z "wspaniałą" P.Basią.
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Andrzej
dnia: 07.05.2018, 08:40, napisał (a):
 
NIGDY WIĘCEJ Z BIUREM INDEX !!!
Pierwszy i ostatni raz z tym biurem !!!! Brak profesjonalizmu oraz dużo niespodzianek w złym tego słowa znaczeniu. Organizowałem wycieczkę dla grupy 85 osób. Na godzinę przed wyjazdem otrzymałem informację z numerami telefonów do kierowców i informację, że jedziemy autokarami Setra 49 miejsc, tak zresztą uzgodniliśmy z biurem i taką z biura otrzymałem listę miejsc w autokarze. Oczywiście przyjechały zupełnie inne autokary z inną liczbą miejsc co spowodowało olbrzymi bałagan już na początku wycieczki. Kilka godzin przed dotarciem do hotelu z biura Index dotarła informacja że należy podzielić grupę bo w hotelu nie ma miejsc dla wszystkich, usprawiedliwiano to awarią w hotelu co okazało się nieprawdą, wyjaśniliśmy to na miejscu! Zwiedzanie kopalni soli obejmowało pływanie łódką po podziemnym jeziorze ale niestety tylko w teorii bo nie zostało to zrealizowane. Długo by wymieniać jeszcze niedociągnięcia biura Index. NIE POLECAM TEGO BIURA!!!
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 2 okolica: 3
Ewa Kamińska
dnia: 08.09.2017, 11:21, napisał (a):
 
wycieczka z Index
W dniach 12-15.08.2017 skorzystałam z wycieczki do Danii i Szwecji. Świetna organizacja, czas wypełniony na maxa. Pani Magda - pilotka bardzo kompetentna, miła i pomocna. Panowie kierowcy -super. Hotel i jedzenie - ok. Serdecznie polecam
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Monika i Andrzej Modrzejewscy
dnia: 22.08.2017, 19:01, napisał (a):
 
Słowenia z Panem Witkiem
Wycieczka z Biurem Index spełniła nasze oczekiwania,a Słowenia jest naprawdę piękna. Nie często się zdarza na wycieczkach objazdowych, aby było tak klimatycznie, miło i bez uczucia presji. To wszystko za sprawą fantastycznego pilota - Pana Witolda Urbanowicza,z którym mieliśmy szczęście i przyjemność podróżować po tym niezwykłym kraju. Jego poczucie humoru, kreatywność, serdeczność i duży profesjonalizm sprawiły, że grupa mocno się zintegrowała, czuliśmy się bezpiecznie, a na Pana Witka w każdej sprawie można było liczyć. Następną wycieczkę też chcemy wybrać tak, aby pilotem był Pan Witek. Serdecznie polecamy
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Krystyna Brodowska
dnia: 17.08.2017, 15:08, napisał (a):
 
Pozytywny
Uczestniczyłam w wycieczce 11.08.2017 - Lwów organizator zasługuje na DUŻY POZYTYW.Podziękowania dla Pani Małgosi!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Ewelina
dnia: 21.06.2017, 11:23, napisał (a):
 
POLECAM - PARYZ
Właśnie wróciłam z wyjazdu do Paryża i bardzo polecam! Zarówno wycieczkę jak i biuro. Pani Basia - nasz pilot i przewodnik - profesjonalna w każdym calu! Jak czytam komentarze o tym, że za szybko, że biegiem... to bardzo dziwię się, że ludzie wybierając wycieczkę OBJAZDOWĄ po Paryżu narzekają na tempo . Przecież to idealnie, że ktoś chce nam pokazać w 3 dni najważniejsze punkty miasta! Ja jestem jak najbardziej zadowolona. Po przeanalizowaniu wycieczki po powrocie - z mapą Paryża - widzę, że zwiedziliśmy wszystko z nawiązką, bo kilka punktów było ponad program. Sam hotel też spełnił oczekiwania. Pokoje z łazienką, czysto, ładnie, dobre śniadania. Obiadokolacje na miejscu - polecam dokupić tę opcję - również polecam. Duże porcje: przystawka, danie główne, deser, napój. Nie będąc nigdy w Paryżu ciężko nam będzie znaleźć w okolicy miejsce do jedzenia, bo przecież wycieczka autokarem podjeżdża pod restaurację, w której je większość. Może się zdarzyć, że będzie na to tylko godzina, więc lepiej już dokupić to wyżywienie i mieć problem z głowy :) Autokar 2piętrowy - jak dla mnie komfortowy. Często przed wyjazdem czytałam o zamkniętej toalecie. Postoje są co 3 godziny, czasem to nawet zbyt często. Jesteśmy w stanie zaspokoić swoje potrzeby nie korzystając z pokładowej toalety... Przecież to tylko ukłon w stronę naszych nosów. Sam program dobrze ułożony, mamy okazję zobaczyć Paryż praktycznie z każdej strony. Jeszcze raz uznanie dla Pani Basi. Starała się kobieta jak mogła, żebyśmy wszędzie weszli - mimo kolejek - elastycznie dostosowywała program pod sytuację. Naprawdę polecam!
Danuta Matuszkowiak
dnia: 05.05.2017, 12:35, napisał (a):
 
Index? OK
Pierwszy raz korzystałam z biura Index. Wycieczka 28.04.-3.05.2017 Wenecja,Asyż,Rzym - super! Szczególna w tym zasługa naszego pilota Kamila Mielcarka, który opiekował się b.dużą grupą perfekcyjnie. Jeden punkt odjęłam za dojazd antenowy.Tu jest jeszcze coś do zrobienia ze strony Biura. Polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
Ewa Łozowska
dnia: 04.05.2017, 10:49, napisał (a):
 
Paryż z Indexem
Po wielu (na różnych portalach) negatywnych opiniach o INDEXIE oraz podejrzanie niską ceną imprezy, z duszą na ramieniu wybraliśmy się do Paryża. Jesteśmy oczarowani metropolią i zadowoleni z imprezy, Olbrzymia w tym zasługa Pani Basi Radomskiej i drugiej, odbywającej staż, pilotki - Pani Marysi. Opanowanie oraz łagodzenie napięć (mimo uszczypliwych i wręcz niekulturalnych komentarzy niektórych wycieczkowiczów), a przede wszystkim erudycja i bardzo ciekawy przekaz wiedzy o Paryżu i nie tylko, przemyślanie skomponowany cykl zwiedzania, co nie było łatwe chocby ze względu na majowe święto - to sprawiło, że program został zrealizowany w 100%. Nam odpowiadało i tempo, i możliwość alternatywnych wyborów. Hotel ok, z jednym minusem: fatalnie zorganizowane śniadania; na poranny posiłek czekało się w niebotycznych kolejkach. Kolejny plus to kierowcy i autobus. Podsumowując: za niewielką cenę (koszt na promocji za 2 osoby ok. 2300zł) 3 pełne dni zwiedzania w tempie, które nam odpowiadało, bo chcielismy zobaczyć jak nawięcej. Przemyślana impreza,którą wszyscy mogli być ukontentowani, gdyby grupa stosowała się do zaleceń pilota, uważnie słuchała i nie spóźniała się. Niestety, niesubordynacja kilku wycieczkowiczów nieco popsuła ogólne wrażenia z pięknej pięciodniowej podróży.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
Beata
dnia: 04.05.2017, 09:42, napisał (a):
 
super!
Polecam super wyprawy z Indexem. Właśnie wróciliśmy z majówkowego wyjazdu do Szwajcarii Saksońskiej, który udał się doskonale! Szczególne wyrazy uznania dla Przewodnika P.Wiesława, który tworzy super atmosferę i integruje grupę. Dziękujemy , polecamy!!
Zofia Miech
dnia: 03.05.2017, 18:49, napisał (a):
 
Wycieczka do Rumuni
Bardzo polecam wycieczkę do Transylwanii. Niewątpliwie udaną dzięki profesjonalnej opiece przewodnika p. Pauli.Wyjątkowo obszernie i ciekawie opowiadała historię tego regionu.Perfekcyjna znajomość języka zapewniła udany wypoczynek w tym pięknym kraju.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 5 okolica: 5
Magdalena K.
dnia: 20.01.2017, 14:31, napisał (a):
 
B.P. Index
Jeżeli chodzi o Panią Kierownik wycieczki, Panią Iwonę Kaczmarzyk, to zdecydowanie odradzam! Kobieta nie potrafi się zająć dziećmi. Puściłam syna na wakacje do Hiszpanii i cały pobyt spędził w pokoju, bo P. Iwona leżała i się opalała na leżaczku, a dzieci miała głęboko w...
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Magdalena K.
dnia: 20.01.2017, 14:31, napisał (a):
 
B.P. Index
Jeżeli chodzi o Panią Kierownik wycieczki, Panią Iwonę Kaczmarzyk, to zdecydowanie odradzam! Kobieta nie potrafi się zająć dziećmi. Puściłam syna na wakacje do Hiszpanii i cały pobyt spędził w pokoju, bo P. Iwona leżała i się opalała na leżaczku, a dzieci miała głęboko w...
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Magdalena K.
dnia: 20.01.2017, 14:31, napisał (a):
 
B.P. Index
Jeżeli chodzi o Panią Kierownik wycieczki, Panią Iwonę Kaczmarzyk, to zdecydowanie odradzam! Kobieta nie potrafi się zająć dziećmi. Puściłam syna na wakacje do Hiszpanii i cały pobyt spędził w pokoju, bo P. Iwona leżała i się opalała na leżaczku, a dzieci miała głęboko w...
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Magdalena K.
dnia: 20.01.2017, 14:31, napisał (a):
 
B.P. Index
Jeżeli chodzi o Panią Kierownik wycieczki, Panią Iwonę Kaczmarzyk, to zdecydowanie odradzam! Kobieta nie potrafi się zająć dziećmi. Puściłam syna na wakacje do Hiszpanii i cały pobyt spędził w pokoju, bo P. Iwona leżała i się opalała na leżaczku, a dzieci miała głęboko w...
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Małgorzata
dnia: 18.01.2017, 11:23, napisał (a):
 
Sylwester z Indexem
Sylwester w Pradze z Indexem -porażka, autokar jedno wielkie dziadostwo, kto dopuścił do jazdy ? Brak jakiejkolwiek organizacji przy wyjeździe NIGDY WIĘCEJ !
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 4
Marlena
dnia: 07.01.2017, 20:44, napisał (a):
 
Nie polecam a wręcz odradzam
Sylwester we Lwowie. Wycieczka bardzo nie udana. Nie kompetentna obsługa. Kiepski autokar. Bardzo lakoniczna informacja na temat trasy. Na pytania przewodniczka odpowiadała bardzo niechętnie albo wcale. Aż dziwne,że takie biura turystyczne funkcjonują-moja rada z branży proszę zatrudniać ludzi z pasją i odpowiednimi kwalifikacjami. Odradzam jakikolwiek wyjazd z tą firmą.
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 3
Pawel
dnia: 05.01.2017, 23:18, napisał (a):
 
Nie polecam
Byłam na sylwestrze w Wenecji z wami brak organizacji pilot pan jan niezorganizowany brak możliwości skorzystania z tapety jak chciałem wejść to kierowca zrobił mi awanturę ze to tylko w sytuacjach awaryjnych i postój będzie za 3h.
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Magda została
dnia: 05.01.2017, 23:10, napisał (a):
 
Negatywny
A biurem ind ex podrozowalam już 3 razy. Co jedne podróż to gorsza a przede wszystkim denerwuje mnie ze w ofercie pisze ze podróż autokarem z wc a wchidzimy do autokaru czy to na wakacje do Grecji czy to teraz na sylwestra do Włoch w mówią proszę nie korzystać z wc Ale czemu bo kierowca nie chce się sprzątać . Jakoś raz byliśmy w Budapeszcie na sylwestrze i kierowcy sprzedali co postój. Lepsze wchidzimy teraz do toalety a tu nie ma wody i co wtedy pilot głosu ze jest mróz wody by zamarzla a oni nie wzięli ze sobą płyny. To proszę teraz pisać w ofertach jest wc w autokaru ale tylko ns ozdobę żeby kto z niego nie korzystał. Naprawdę ja i moi znajomi już nigdy z wami nie pojadą kłamstwo jedno wielkie. Nie polecam !
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Gosia
dnia: 01.01.2017, 22:36, napisał (a):
 
index PB
sylwester express w Pradze. obsługa na żywo bardzo miła, jednak mailowo umawianie się na coś a w rzeczywistości zupełnie co innego. 4 osobowa ekipa mimo zapewnień że będzie się siedzieć koło siebie została rozrzucona po całym autokarze. dojazd do miejsca docelowego opóźniony o kilka godzin, pilot posiadał dużą wiedzę ale to nie była wycieczka dla licealistów i nauka o stylach architektonicznych to przesada. na szczęście Praga wynagrodziła swoimi widokami niedociągnięcia biura
Helena Woźnica
dnia: 21.12.2016, 07:58, napisał (a):
 
negatywna opinia
Witam!Ja niestety nie mogę pochwalić firmy tak jak to robią moi poprzednicy gdyż zostałam przez nich wystawiona do wiatru. W momencie kiedy co poniektórzy będą sie bawić na imprezie sylwestrowej we Lwowie ja będę siedzieć w domu. Firma ogłosiła swoją ofertę wyjazdową do Lwowa na fast dealu i jak się okazuje podali błedną cenę i nie mają zamiaru ponieść konsekwencji z tym związanej. Uważają że prościej jest informować klientów którzy zakupili ofertę na w/wym portalu o braku miejsc niż ponieść konsekwencje wystawienia błednego ogłoszenia
Marzena
dnia: 01.12.2016, 10:30, napisał (a):
 
Wiedeń
Byłam z rodziną pierwszy raz z biurem INDEX Katowice i mogę polecić wszystkim zainteresowanym wycieczki z tym biurem. Obsługa bardzo miła jak biura tak autokaru, piloci i przewodnicy z dużym zasobem wiedzy, pokoje czyste i wygodne. Polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
MartynaWWW
dnia: 14.11.2016, 11:14, napisał (a):
 
Najlepsi rezydencji
W tym biurze zdecydowanie pracują najlepsi rezydenci z jakimi miałam do czynienia. Fachowi, z dużą wiedza i obyciem za granicą. To wielki plus biura bo to ich opieka tak naprawdę często waży na tym czy wczasowicze są zadowoleni ;>
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Agata Ż.
dnia: 07.11.2016, 09:10, napisał (a):
 
zimowisko
Ja już drugi rok z rzędu wysyłam syna z tym biurem podróży. w zeszłym roku zaliczyłzimowisko i kolonia, a w tym roku obóz w Grecji i za każdym razem wraca bardzo zadowolony. Teraz już rezerowalismy obóz snowboardowy we Wloszech bo oferty cenowe mają bardzo korzystne. Polecam rodzicom, którzy chcą wysłać dzieci z odpowiedzialnym podróżnikiem.
RozaliaSosnowiec
dnia: 19.10.2016, 10:03, napisał (a):
 
wyjazd na wysokim poziomie
Wyjazd grupowy zorganizowany na bardzo dobrym poziomie. Terminowo, zgodnie z ofertą. Piloci kompetentni, warunki komfortowe. W sumie wszystko tak jak w ofercie, żadnych zastrzeżeń. Polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Maria i Mieczysław Folta
dnia: 05.10.2016, 19:04, napisał (a):
 
0pinia wycieczki (zamki Praga i okolice)w dniach 15 -18.09.2016r.
Serdecznie dziękujemy Paniom z biura za bardzo miłą obsługę.Przewodnik Pan Ryszard wykazał się profesjonalizmem,dużą wiedzą, którą nam przekazał,poczuciem humoru.Panom kierowcą dziękujemy za bezpieczną jazdę.Na pewno w przyszłym roku skorzystamy z Waszych usług.Polecimy biuro znajomym.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Piotr Bobrzyk
dnia: 02.10.2016, 19:07, napisał (a):
 
Praga z indexem-15-18.09.2016
Z biurem INDEX byłem na wycieczce pierwszy raz.Bardzo mi się podobało.Wszystko było super.Pogoda wspaniała,autokar bardzo wygodny.Pilot wycieczki Pan Ryszard Bulira to świetny organizator,potrafiący w sposób interesujący i z humorem przekazać posiadaną wiedzę.Już planuję kolejną wycieczkę z biurem INDEX.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Basia W
dnia: 19.09.2016, 20:13, napisał (a):
 
polecam Biuro Index
Właśnie wróciliśmy z ciekawej wycieczki "Wiedeń i Bratysława". Jesteśmy bardzo zadowoleni; wszystko w porządku, autokar, hotel, przewodnik - Pani Kinga i towarzystwo (w różnym wieku).
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Oliwia i Wociech Guzy
dnia: 19.09.2016, 16:48, napisał (a):
 
Budapeszt 15-18.09.2016
Właśnie wróciliśmy z mężem z Budapesztu-wycieczki organizowanej przez w/w biuro. Wrażenia po prostu SUPER!!!! Dużo zwiedziliśmy i wiele zobaczyliśmy....Dzięki naszej dzielnej pani przewodnik -Pani Anecie, która wykazała się pełnym profesjonalizmem i ogromną wiedzą na temat Węgier będziemy mile wspominać ten wyjazd:)))
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Władysław Durjabko
dnia: 13.09.2016, 14:31, napisał (a):
 
B.P. Index
Wole załatwiać wszystko zawczasu, a nie jakieś last minute. Poszedłem do tego biura indrex w Katowicach, obsłużyły mnie całkiem kompetentne osoby i pojechałem koniec konców na odpoczynek życia do Wilna. Jako historyk, to miasto urzeka bogactwem pięknej architektury i historii. Trochę niewygodnie w autokarze, ale do przeżycia.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 5
Dariusz Otto
dnia: 12.09.2016, 11:40, napisał (a):
 
Można polecić
Wielkie podziękowania dla Pani Basi, naszej pełnej energii przewodniczki i pilotki. Niekiedy trudno było za nią nadążyć ale wrażenia bardzo pozytywne. Polecam Index :)
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 5 okolica: 5
Ola K.
dnia: 08.09.2016, 10:37, napisał (a):
 
wg mnie ok
Może index otworzy się na wyjazdy poza europę…. byłoby cudownie. Do tej pory jeździłam z mężusiem do Amsterdamu, Pragi, Wiednia i Lwowa w różnych latach i terminach i nigdy nie wróciliśmy niezawowoleni. Wręcz przeciwnie. Nie jest to jakieś tam biuro z 5 gwiazdkami, ale przynajmniej rzetelni ludzie tam pracują
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 4
roman kubik
dnia: 31.08.2016, 16:45, napisał (a):
 
TOTALNA PORAŻKA
Bylismy w sierpniu na wakacjach w Drveniku w Pensjonecie Markic sam przejazd autokarem to porażka beznadziejni piloci w obie storony byli bo byli.Sam pensjonat przypomina schronisko młodzieżowe z lat 80-tych sprztany na pocztku sezonu w maju i na koniec w październiku.Pokoje nie sprztane i ręczniki nie wymieniane przez cały pobyt,kuchnia szpitalna obsluga zero uśmiechu no i jeszcze rezydent katastrofa ten Pan pomylił zawody ogolnie to wszyscy byliśmy rozczarowani i zawiedzeni..nie polecamy nikomu..
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 1 okolica: 3
Majka
dnia: 29.08.2016, 15:02, napisał (a):
 
Fajne wakacje
Takiej jazdy jak w Leptokarii w Grecji jeszcze nie było! :D mam fajne wspomnienia z nowymi ziomkami. Autobus był spoko i pan kierowca! Do tego fajne widoczki.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Karolina Wiśniewska
dnia: 18.08.2016, 08:36, napisał (a):
 
Ogólnie na plus!
Jasna, przejrzysta komunikacja, pełna informacja przed, w trakcie i po wyjeździe - oto dla mnie biuro podrozy na ktore moge sie zdecydowac. tak nbylo w biurze index w katowicach. polecam bylem w paryżu
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 4
Klaudia Kotyńska
dnia: 16.08.2016, 14:53, napisał (a):
 
średnio
9.08-15.08 wycieczka objazdowa Chorwacja połączona z wypoczynkiem. Zmiana planu wycieczki oraz miejsca zakwaterowania na 2 tygodnie przed wyjazdem spowodowała pewne komplikacje. Głownie chodzi mi o to, że przejazd z hotelu do Splitu i Trogiru zajął więcej niż samo zwiedzanie tych miast. Była to odległość 150 km w jedną stronę, a zazwyczaj w wycieczkach objazdowych takie odległości nie powinny przekraczać 100 km. Plan wycieczki zmienił się także 3ci raz podczas wycieczki z niewiadomych mi przyczyn. Druga sprawa najważniejsza - miejsca w autokarze!! Jak się okazało były przyznawane według nazwiska i numerowane o czym nie zostałam poinformowana. W efekcie otrzymałam miejsce na parterze przy stoliku tyłem do kierunku jazdy! 16 godzin tyłem do kierunku jazdy bez możliwości wyciągnięcia nóg... Trzecia sprawa ilość osób w wycieczce - 85 i na 85 jeden pilot. Dodatkowo przewodnicy lokalni w większości nie posiadali sprzętu nagłaśniającego przez co nic nie było słychać. Jednym słowem wycieczka zorganizowana była w sposób chaotyczny i mało profesjonalny. Na plus bardzo dobry hotel z pięknymi widokami, czysty z bardzo smacznym jedzeniem. Reklamacja już została napisana, mam nadzieję, że biuro ustosunkuje się do niej w sposób odpowiedni. Nie ukrywam, że jestem zawiedziona, jechałam z tym biurem do Pragi w zeszłym roku i wszystko zorganizowane było idealnie.
ocena
ogólnie: 3 świadczenia: 4 okolica: 5
Marta Krawczyk
dnia: 12.08.2016, 13:57, napisał (a):
 
Dobre lokalne biuro
Jeżdżę co najmniej dwa razy w roku na wczasy. Próbowałam różnych biur podróży, zarówno tych drogich z telewizji jak i tańszych, “lokalnych”, po latach dochodzę do wniosku, że lepiej jest wybierać te mniejsze. Ryzyko spada, wzrasta profesjonalizm - właśnei tak jest w indexie.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
rodzice
dnia: 05.08.2016, 14:02, napisał (a):
 
kolonia Murzasichle lipiec 2016
z "mojej pierwszej kolonii"coreczka wrocila bardzo zadowolona. Niczego jej nie brakowalo, czas wypełniony był maksymalnie przez wychowawczynie, które zapewnialy dobrą zabawe i mase atrakcji w klimacie Harry Potera. Wieczorne tęsknoty i łezki szybko zostały opanowane.Polecam!
SoBlack
dnia: 29.07.2016, 12:23, napisał (a):
 
Nie Polecam!
Wakacje Bułgaria Byłam na kolonii w tym roku z biura podróży Index. Oddzielni id grupy musieliśmy spędzić noc w jakimś innym hotelu w którym warunki były okropne nawet prysznic nie działał. Dyskoteki były od 16 lat a wchodziły dzieci 12letnie. W drodze powrotnej zostaliśmy oddzieleni od grupy i jechalismy innym autokarem.... Nikomu nie polecam Indexu 1 i ostatni raz wybrałam z nim wakacje !
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 1 okolica: 4
PORAŻKA
dnia: 22.07.2016, 17:07, napisał (a):
 
PORAŻKA
Wakacje z INDEXem w chorwackim Drveniku to wielkie nieporozumienie. Bezczelny, cwany rezydent pan Krzysiu, który nic sobie nie robi z opinii i skarg wczasowiczów. Pokoje w pensjonacie M. w stanie rozpadu, co dzień nowa niespodzianka pt. " nie działa", małe i brudne. Biuro chwali, że z każdego pokoju widok na morze,owszem pod warunkiem, że zmieni się szyk zdania na "Może będzie widok" . Zupy przygotowywane z resztek dnia poprzedniego.
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 4
MatkaPolka
dnia: 21.07.2016, 09:56, napisał (a):
 
WYjazd dzieci
Kasia i Martynka były z Indexem w Leptokarii i wróciły niesamowicie zadowolone. Mówiły o super paniach wychowaczyniach, o fajnym autobusie, dobrym jedzeniu. Wczasy dla dziecka w sam raz. Może warto spróbować u nich czegoś dla dorosłych!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Magda
dnia: 07.07.2016, 15:56, napisał (a):
 
Index - Toskania
Witam, z biurem podróży Index byłam z mężem w Toskanii. Wycieczka bardzo udana, wspaniały przewodnik p. Zbyszek i dobrzy kierowcy. Bardzo polecam, można zasmakować zarówno toskańskich krajobrazów jak i wina, oliwy czy pysznych suszonych pomidorów. Wszystko dobrze i sprawnie zorganizowane.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Tomasz
dnia: 01.07.2016, 13:35, napisał (a):
 
Biuro index katowice
Wybierając się na wakacje biorę pod uwagę trzy rzeczy - profesjonalizm biura, organizację wyjazdu (dojazd, hotel, transport, etc.) i harmonogram wycieczki. Nie spodziewałem się, że index wypadnie tak dobrze. W necie pełno różnych opinii o nich - moja dołącza świadomie do tych poztywnych. W tym roku na pewno wyślę swoje dzieciaki na obóz zagraniczny. Który kraj polecacie?
Małgorzata Kot
dnia: 09.06.2016, 08:32, napisał (a):
 
Polecam gorąco!
Zawsze bałam się wysyłać swoje dzieciaki za granicę, aż znaleźliśmy wyjazdu z INDEXem. Teraz nie martwię się już o ich bezpieczeństwo. Wiem, że spędzą wspaniałe wakacje!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
roztargniona
dnia: 03.06.2016, 09:50, napisał (a):
 
pomocni
DZIĘKUJĘ za pomoc wybrnięciu zsytuacji z pomyłką hotelu. Zamiast obiecanego Consula, zarezerwowałam córce kolonie w stradiocie. Cena prawie ta sama, miejsce też, więc jakoś tak wyszło. Wciągu 24 h zgłosiłam zmianę i możnabyło wszystko odkręcić i bezkosztowo zmienić hotel. Polecam za sympatyczną obsługę.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Maria
dnia: 02.06.2016, 20:42, napisał (a):
 
wycieczka udana, pilotka nie do bani
Witam.Chcialam serdecznie podziekowac za udana wycieczke do Wloch.Spelnilam swoje marzenie spacerujac sladami swietych, wsrod ruin starozytnosci, grobow papiezy, pod niebem Italii.Na tym powinnam poprzestac ale czuje, ze nie moge nie odniesc sie do opinii zamieszczonej ponizej a dotyczacej pilotki pani Eli.Dziwi mnie negatywne podejscie.Uwazam, ze to osobka kompetentna, znajaca jezyk i kraj, o ktorym opowiedziala nam bardzo duzo.Czuc, ze Wlochy sa jej bliskie.Nie krzyczala, nie poganiala, moglismy dopijac kawe nie parzac ust.Miala duzo spokoju i ten spokoj udzielal sie mimo ciaglych spoznien, zagubien osob z grupy, ciagle tych samych, nie jej.Do dzis niektorzy powinni tanczyc w miejscu gdzie stal statek, autokar.A powrot to byl wieczor/noc filmowa min. z"listami do Julii".O czym tu jeszcze opowiadac?Trzeba ruszyc na kolejna wycieczke zBP Index.Mialo byc krotko a zrobil sie pean na czesc pilotki, lecz nie moglam nie zareagowac. Pozdrawiam malkontentow, zycze radosnej paplaniny a pracownikom biura, pani Eli ponowne dzieki.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 4
zadowoleni turysci
dnia: 31.05.2016, 21:19, napisał (a):
 
Wenecja , Asyż, Rzym na medal
Z Wloch gdzie bylismy po raz pierwszy wrocilismy zachwyceni i zadowoleni.jedyny minus to pierwsze miejsce noclegowe. Całą reszta super! Nawet brak zdyscyplinowania grupy- ciągłe sóźnienia:)nie były uciązliwe.Duzy podziw dla spokoju i cierpliwosci naszej pilotki oraz jej wiedzy. Przekazała nam ogrom informacji o kraju, regionach, mnóstwo ciekawostek. Z usług biura na pewno jeszcze skorzystamy i bedziemy je polecac.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Resza i Basia
dnia: 30.05.2016, 15:31, napisał (a):
 
Rumunia 24-29.05.2016
Dzień dobry, Chciałabym Państwu bardzo podziękować za cudownie spędzony czas podczas wycieczki do Rumunii w dniach 24-29 maj 2016. Wszystko było super zorganizowane, hotele rewelacja. Opieka naszej Pani przewodnik – Pani Pauli - bez zastrzeżeń  Dużym plusem było to, że Pani przewodnik perfekcyjnie znała język rumuński, tamtejsze zwyczaje. Mimo młodego wieku wykazała się naprawdę dużym profesjonalizmem. Na pewno jeszcze nie raz skorzystam z Waszych usług. Jeszcze raz bardzo dziękuję.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Liza Wu
dnia: 29.05.2016, 21:52, napisał (a):
 
Wycieczka przyjemna, pilotka "do bani"
Właśnie wróciliśmy z Włoch - Asyż, Wenecja, Rzym. Pierwszy hotel - Marcus - dramat, na 6 osób rzucono jakiś półmisek z kilkoma ziemniakami i syfem wyglądającym jak kocie wymiociny. Drugi, Werona, całkiem przyjemny, czyściutki, zadbany. W trakcie wycieczki z zazdrością obserwowaliśmy drugą grupę, chodzącą jak w zegarku, zwiedzającą więcej niż my, zawsze będącą mimo to wszędzie wcześniej. A u nas? 10 min temu zbiórka miała być? Nie ma pani pilotki. Wreszcie jest, czekamy kolejne 10 min aż skończy radośnie paplać ze znajomymi. Czekamy na resztę grupy bo trzeba już iść do muzeum? Słyszymy w słuchawkach głos pilotki: "państwo tu jeszcze w kawiarni siedzą i kawę piją? Spokojnie sobie pijcie, poczekamy." Ciągłe zmienianie zdania, wyraźnie nie chciało jej się tam w ogóle być. "A tu jak chcecie to sobie sami idźcie, ja poczekam na was". Idziemy drogami Asyżu jednym uchem słuchając o pochodzeniu miejscowych kamienic w wykonaniu pilota drugiego autokaru, w uchu słysząc informacje o okolicznych knajpkach, które mamy nawiedzić w czasie wolnym - zawrotne 20min na konsumpcję, zwiedzanie i jeszcze kibelek, czyż nie? Od kiedy wsiedliśmy do autokaru w drogę powrotną nie odezwała się ani słowem poza ogłaszaniem przerwy na siku mimo tylu interesujących miejsc, jakie mijaliśmy po drodze. Jeśli znów pojadę z Indexu, upewnię się czy aby nie jedzie z nami pani Ela.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 2 okolica: 4
Iza i Bartek
dnia: 19.05.2016, 20:20, napisał (a):
 
Budapeszt majówka 2016
Wycieczka bardzo udana. Dużo zwiedzania w programie, więc napięty cały dzień. Najlepsza część wycieczki to pan przewodnik Kamil, dusza towarzystwa, ogromna wiedza historyczna i geograficzna. Podziwiam jego organizację oraz sposób panowania nad grupą :) Co do biura, akurat nasz autobus i kilka innych nie były opisane, także przesiadka w nocy w Katowicach była trochę chaotyczna, ale wszystko się udało :) Blackberry the best :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Mariusz z rodziną
dnia: 18.05.2016, 11:46, napisał (a):
 
Index - Wenecja, Asyż, Rzym i Watykan
To moja druga wycieczka z biura podróży Index i po raz kolejny jestem zadowolony. Podróż do Włoch umilały nam filmy, muzyka i żarty pilotki i kierowców. Program wycieczki bardzo bogaty. Wszystkie najważniejsze obiekty tej części Włoch zobaczyliśmy. Jeśli chodzi o pilotów miejscowych to bardzo fajnie opowiadali jedynie pani pilot z Rzymy troche za dużo szczegółów przekazywala co wielo osób nudziło. Jeśli chodzi o hotele ( 3 gwiazdkowe) to całkiem dobre ale jedzenie niestety nam nie smakowało. Autokar którym jechaliśmy fajny a kierowcy Andrzej i Grzegorz prowadzili perfekcyjnie. Na koniec oczywiście nie można zapomnieć o świetnej pilotce która perfekcyjnie radziła sobie z grupa 77 osób i starała sie wszystkim dogodzić co nie było proste wiec z całgo serca polecamy pania Anie.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 4
Renata Mirek K......cy
dnia: 11.05.2016, 16:47, napisał (a):
 
Wenecja, Asyż, Rzym
Po raz pierwszy byliśmy z Biurem INDEX i gorąco polecamy, świetnie zorganizowana wycieczka, pełen profesjonalizm, wspaniała atmosfera, doświadczeni i mili kierowcy Andrzej i Grzegorz, autokar czysty zadbany no i oczywiście najwspanialsza, niestrudzona, z ogromną wiedzą p. Ania z którą to już nam się marzy wycieczka do Paryża.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Anna i Andrzej Dziuba
dnia: 09.05.2016, 18:51, napisał (a):
 
Wenecja Asyż Rzym-28.04-03.05.16
Pomimo, że wróciliśmy prawie tydzień temu nadal podróżujemy - cały czas jesteśmy pod wrażeniem świetnej atmosfery i ogromnych wrażeń.Bez wątpienia to zasługa pełnej profesjonalizmu niestrudzonej, wspaniałej Pani Ani oraz kierowców Andrzeja i Grzegorza, którzy bezpiecznie poruszali się po całej trasie a w wolnych chwilach dostarczali humoru. Z Indexem byliśmy po raz pierwszy, ale zapewne nie ostatni (może Paryż z Panią Anią). Będziemy polecać firmę Index - wielkie dzięki i do zobaczenia.
Wycieczkowiczka
dnia: 05.05.2016, 21:10, napisał (a):
 
INDEX
Udana wycieczka do Budapesztu. Miasto piękne, wieczorny rejs po Dunaju - bajka. Ukłony dla Panów kierowców, a pilot p. Sebastian - pięć gwiazdek (co najmniej). Polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
michał
dnia: 05.05.2016, 04:05, napisał (a):
 
wenecja asyż rzym
wróciliśmy z wycieczki do włoch organizowanej przez biuro Index z katowic: autokar czysty zabany w 100% sprawny kierowcy p.Andrzej i p. Grzegorz mili dowcipni profesjonalni jazda z nimi to sama przyjemność Pilotem wycieczki była p.Ania przesympatyczna z duuużą wiedzą na temat włoch bardzo szybko zgrała się z grupą ponad 70 osób a grupa z nią, zrealizowała program w 100% pomimo duzej ilości zwiedzania każdy chyba nie mógł narzekać na czas wolny sam program zwiedzania wg opisu w 100%(super) przewodnicy miejscowi super!!!!hotele na poziomie .to nasz 2-gi wyjazd z tym biurem kto wie może za rok paryż...tylko z panią Anią
Agnieszka
dnia: 04.05.2016, 22:35, napisał (a):
 
INDEX
Bardzo udany wyjazd do Budapesztu. Doświadczony pilot p. Sebastian, bardzo zorganizowany i z humorem. Dużo czas na zwiedzanie jak i czas wolny. Cena przystępna, polecam to biuro
Andrzej Gosia Wasinscy
dnia: 04.05.2016, 20:15, napisał (a):
 
B.P INDEX Wenecja -Asyz - Rzym 28.04.2016 -03.05.2016
Organizacja wycieczki przez firmę Index super.Pilot Pan Kamil- pełny profesjonalizm, troska o uczestników, odpowiedzialność wiedza poczucie humoru wielkie zaangażowanie w swoją pracę. Pan Kamil to super pilot. Dziękujemy również Panom kierowcom/ Sebastian i Piotr/ również wspaniali ludzie. Dzięki Panu Kamilowi oraz kierowcom atmosfera na wycieczce wspaniała. Polecamy to Biuro z tak miłą i sympatyczną obsługą.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
MALGORZATA KOSTRZEWSKA
dnia: 04.05.2016, 09:28, napisał (a):
 
ocena
Z biurem index byłam pierwszy raz i gorąco polecem Fantastyczny pilot P.Krzysztof wspaniały organizator posiada ogromną wiedze o Pradze
fraxel
dnia: 28.04.2016, 12:05, napisał (a):
 
Świetna organizacja
Niska cena, dobra jakość, w tym świetna organizacja nie ma do czego przyczepic sie.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Rybka2004
dnia: 07.04.2016, 09:22, napisał (a):
 
Dzięki index
Dzięki index jesteście super, widzimy się na koloniach w Grecji
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Pepik
dnia: 21.03.2016, 16:36, napisał (a):
 
Polecam Biuro Index
Byłam z nimi w tym roku pierwszy raz na obozie zimowym w Szczyrku/ Bardzo fajna atmosfera i grupa, sympatyczni opiekunowie. Jedzenie dobre (poza jakąś zalewajką jednoego dnia..), pensjonat ok. Pogoda dopisała tak sobie niestety, ale było naprawdę fajnie. Polecam i na pewno jeszcze pojadę.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
zadowolony
dnia: 26.02.2016, 14:52, napisał (a):
 
polecam Index
Bylem z zona na karnawale w Wenecji od 6 do 10 lutego 2016r z Biurem Podroży Indeks.Mimo krytycznych opinii jak studenckie biuro,bez renomy jak np.Itaka pojechaliśmy n nimi do Wenecji i nie żałujemy.Nasz pilot pan Zbyszek profesjonalista w zawodzie a przy tym uczciwy gdyż rozliczył się z pieniędzy za zwiedzanie obiektów itp co do grosza /ewenement gdyż mamy co do tego doświadczenie zwiedzając wiele krajów /.Wycieczka bardzo udana a nie dopisała tylko pogoda za co nie można winić biura.Polecam biuro podroży INDEX.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
menka_k
dnia: 22.02.2016, 12:36, napisał (a):
 
nie polecam !!!
Nie polecam podróżowania z biurem Index. Korzystałam pierwszy raz i się zawiodłam. Byłam na Sylwestrze w Pradze 2015/2016. Ogólnie wszystko spoko. Rozczarowaniem była Sylwestrowa dyskoteka. W ofercie obiecane były różne atrakcje, których na miejscu nie było. Wszystko było by w porządku, gdyby nie zlewające podejście pracowników biura Index. Po powrocie ubiega łam się o zwrot kosztów za wstęp na dyskotekę - ponieważ nie było tak jak w ofercie. Po kilku mailach otrzymałam informację że oczywiście połowa kwoty będzie zwrócona i miesiąc cisza... pomimo moich kolejnych maili nikt nie raczy odpowiedzieć! Nie profesjonalizm !!!!!
ocena
ogólnie: 3 świadczenia: 2 okolica: 5
Monika Adamczyk
dnia: 07.02.2016, 20:06, napisał (a):
 
Sylwester w Rzymie 2015/2016
Polecam wszystkim wyjazd do Rzymu z tym biurem ,wszystkie warunki oferty wycieczki zostały zrealizowane .Kierowcy ,przewodnik Pani Basia spełnili się w 100%,natomiast o pilocie panu Kamilu można powiedzieć: PEŁNY PROFESJONALIZM ,poczucie humoru,odpowiedzialność i troska o wszystkich uczestników.Polecam!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Andrzej,Jolanta Dziegciarz
dnia: 19.10.2015, 20:24, napisał (a):
 
Wycieczka do Włoch
Wczoraj wróciliśmy z wycieczki do Włoch z biurem turystycznym INDEX z Katowic.Wrażenia niesamowite,a wszystko dzięki p.Kamilowi,profesjonalizm w każdym calu,a przy tym dowcip i ciągły uśmiech na twarzy,brawo panie Kamilu !. Biuro jak najbardziej wiarygodne,organizacja na bardzo dobrym poziomie,noclegi bardzo dobre połączone z niezłymi posiłkami,transport b.dobry dzięki panom kierowcom wyposażonym w bardzo dobry sprzęt(autokar),panie przewodniczki również z ogromną wiedzą.Reasumując cały pobyt był jak najbardziej udany,biuro turystyczne INDEX polecamy wszystkim niezdecydowanym !!!.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Sebastian
dnia: 19.10.2015, 16:04, napisał (a):
 
Biuro Godne Polecenia
Właśnie wróciliśmy z wycieczki po Italii. Wycieczka w 100% udana, jedzenie dobre, hotele na bardzo dobrym poziomie, autokar pierwsza klasa, plan zwiedzania dopracowany perfekcyjnie! Dodatkowo super profesjonalna opieka Pana Kamila, który zna się na swojej pracy, a w dodatku jest przesympatyczną i wesołą osobą! Polecamy
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Basia i Marek
dnia: 20.09.2015, 14:55, napisał (a):
 
Włochy objazd
Bardzo polecamy wycieczki z biurem Index! Pierwszy raz byliśmy za granicą, pomimo wielu obaw wyjazd uważamy za bardzo udany. Pani Kasia - przesympatyczna kobieta dbała o każdego uczestnika i świetnie oprowadzała. Autokar rzeczywiście wypełniony po brzegi, no ale przecież nie wynajęliśmy sobie prywatnego autobusu;) Śniadania rzeczywiście dość skromne, jednak obiadokolacje dla zmęczonych całodniowym marszem turystów były wystarczające. Bardzo polecamy wycieczke do Włoch, to piękne miasto, Pani Kasia pokazała nam największe perełki tego miejsca. Dziękujemy i na pewno jeszcze tu wrócimy!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
Magda
dnia: 15.09.2015, 19:50, napisał (a):
 
Wiedeń
Świetnie zorganizowana wycieczka, cudowna p.Ilona. Miło spędzony czas, intensywne trzy dni, ale warto. Polecam! :)
Jacek Sikora
dnia: 14.09.2015, 20:38, napisał (a):
 
Bratyslawa - Wieden
Wlasnie wróciłem z wycieczki organizowaną przez B.P. Index, była dobrze zorganizowana. Pani pilot Ilona bardzo dobrze przygotowana i sympatyczna. Polecam wycieczki z Index.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 3
wawrzyniec wójttowicz
dnia: 14.09.2015, 19:28, napisał (a):
 
wiedeń
Podstawa to dobry pilot, a jeśli trafi się pilot IDEALNY, jak pani ILONA to udana bezstresowa wycieczka murowana. Zabytki zapewnili tam BUDOWLAŃCY i architekci, pogodę Pan Bóg, a poczucie bezpieczeństwa, opiekę, wyrozumiałość Pani ILONA.Polecam INDEX z PANIĄ ILONĄ.
Alicja i Andrzej Bąk
dnia: 14.09.2015, 11:40, napisał (a):
 
Włochy w pigułce
Podstawa to dobry pilot, a jeśli trafi się pilot IDEALNY, jak pan Kamil to udana bezstresowa wycieczka murowana. Zabytki zapewnili tam starożytni, pogodę Pan Bóg, a poczucie bezpieczeństwa, opiekę, wyrozumiałość Pan Kamil.Polecam INDEX z Panem Kamilem.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Anna
dnia: 11.09.2015, 21:25, napisał (a):
 
obóz w Bułgarii
W sierpniu córka była z bp index na obozie młodzieżowym w Bułgarii (Złote Piaski). Niestety nie wszystko było zgodne z programem. Wycieczka do Warny była ujęta w cenie obozu, ale już nikt nie dopisał, że wstęp do zwiedzanego obiektu będzie obowiązkowo płatny na miejscu. Pokój w hotelu brudny. Jedzenie mało urozmaicone. Autokar, który miał wozić uczestników na plażę (zgodnie z ofertą) - przez cały pobyt się nie pojawił. Ogólnie córka słabo zadowolona. Nie skorzystamy już w przyszłości z usług tego biura.
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 2 okolica: 4
marzena marrzec
dnia: 03.09.2015, 22:57, napisał (a):
 
chorwacja
Totalna porażka tego biura.Jeśli ktoś uwierzy w wycieczkę do Dubrownika ostrzegam że ona się nie odbędzie.Pilotka Agnieszka w zmowie z jakąś tam Sandrą chyba właścicielką beznadziejnego pensjonatu by zarobić, organizują rejs starym tzw statkiem za 30 euro.Pensjonat brudny,po stole w jadalni chodziły mrówki,łyżki i widelce niedomyte.Pilotka Agnieszka beznadziejna wręcz bezczelna, nieodpowiedzialna.Brak zainteresowania ludzmi i ich potrzebami.Na pytanie o klimę odpowiadała że wiedzieliśmy do jak goracego kraju jedziemy.Poza tym obcesowo odnośiła się do pewnej starszej osoby którą biuro wprowadziło w błąd.Przez nią straciliśmy pieniądze niepotrzebnie wydane na jeziora.Nie polecam wyjazdu z tego biura
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 4
marzena marrzec
dnia: 03.09.2015, 22:57, napisał (a):
 
chorwacja
Totalna porażka tego biura.Jeśli ktoś uwierzy w wycieczkę do Dubrownika ostrzegam że ona się nie odbędzie.Pilotka Agnieszka w zmowie z jakąś tam Sandrą chyba właścicielką beznadziejnego pensjonatu by zarobić, organizują rejs starym tzw statkiem za 30 euro.Pensjonat brudny,po stole w jadalni chodziły mrówki,łyżki i widelce niedomyte.Pilotka Agnieszka beznadziejna wręcz bezczelna, nieodpowiedzialna.Brak zainteresowania ludzmi i ich potrzebami.Na pytanie o klimę odpowiadała że wiedzieliśmy do jak goracego kraju jedziemy.Poza tym obcesowo odnośiła się do pewnej starszej osoby którą biuro wprowadziło w błąd.Przez nią straciliśmy pieniądze niepotrzebnie wydane na jeziora.Nie polecam wyjazdu z tego biura
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 4
Jagoda
dnia: 20.08.2015, 11:38, napisał (a):
 
Pilotka
Wycieczka do Chorwacji była bardzo udana. Jest to piękny kraj, gdzie jest wiele do poznania i zobaczenia. Niestety przyjemność z przeżywania wycieczki została nieco zepsuta przez brak kompetencji naszej pilotki. Pani bardziej skupiała się na budowaniu miłych kontaktów z grupą niż na rozwiązywaniu ewentualnych problemów. Budowanie obrazu „co złego to nie ja” bardzo wpływało na jakość jej pracy. Ważne informacje były podawane „drogą pantoflową”, na przykład nigdy oficjalnie nie padła informacja o możliwości skorzystania z ulg za bilety wstępu. Nie podano informacji, że w recepcji można pożyczyć wiatrak (w pokojach nie było klimatyzacji). Oczywiście są to rzeczy, o których można by pomyśleć samemu, jednak obowiązkiem pilota jest pomoc uczestnikom wycieczki właśnie w takich małych sprawach, aby ich wyjazd był bardziej udany. Co do wspomnianej już w innym poście wycieczki do Dubrownika, dla mnie cała sprawa wygląda jak farsa. Podczas zbiórki pieniędzy pilotka nie poinformowała, czy zebrała się odpowiednia grupa. Niedługo przed wyjazdem pojawiła się alternatywna oferta. Części grupy bardzo zależało, żeby mimo wszystko Dubrownik zobaczyć. Pojedyncze osoby dowiadywały się o coraz to nowych problemach (których oczywiście nie dało się przedstawić całej grupie zainteresowanych): a to brak polskiego przewodnika, a to coś. Na koniec wyszło na to, że jeśli chce się pojechać trzeba zapłacić cenę, która przekracza dwukrotność pierwotnej. I tym sposobem mieliśmy możliwość wesprzeć lokalny biznes i popłynąć w rejs. Miejsce było bardzo ciekawe, jednak niesmak pozostał. Chorwacka kuchnia jest bardzo smaczna i ciekawa. Warto spróbować wielu potraw, zwłaszcza ryb i owoców morza. W naszym miejscu zamieszkania jedzenie było smaczne, choć czasem miało się wrażenie, że można było poświęcić więcej uwagi jego przygotowaniu (przesuszony kurczak z frytkami i keczupem nie jest najlepszą wizytówką dla hotelu). Były to potrawy dostosowane to tego, żeby wszystkim pasowały, więc typowych chorwackich dań nie serwowano. Niestety, choć nasza pilotka bardzo dużo i ciekawie opowiadała o winach i oliwie, to temat jedzenia zostawiła na ostatni dzień, kiedy nie było już czasu na spróbowanie wszystkiego. Znów, jest to rzecz, którą można zainteresować się samemu, jednak zbierając te i inne wpadki pilotki, muszę ją ocenić jako osobę nie do końca kompetentną.
Ania FM
dnia: 18.08.2015, 19:13, napisał (a):
 
Chorwacja - objazd
Wycieczka ogólnie fajna, były małe niedociągnięcia organizacyjne np. w autokarze turyści, którzy wsiedli pierwsi zajęli nie swoje miejsca i pani pilot nie interweniowała, aby siedzieć według kolejności rezerwacji. To spowodowało, że nasza wycieczka ze znajomymi rozpoczęła się od tego, że my siedzieliśmy na początku autokaru a oni na końcu. W programie wycieczki był jeden dzień na plażowanie lub na fakultatywny wyjazd do Dubrownika i na ten cel pilotka zbierała pieniądze w autokarze. Dzień przed wyjazdem do Dubrownika na śniadaniu pojawiła się p. Sandra (właścicielka pensjonatu), która przedstawiła ofertę rejsu na Kornati i nagle się okazało, że na Dubrownik musi być zapisanych 25 osób a podobno nie było, problem w tym, że na stronie organizatora nie ma informacji na temat takiego limitu. Cała ta sytuacja była bardzo dziwna jednego dnia dostajemy info jak będzie dzień wyglądał w Dubrowniku a na drugi dzień, że Dubrownika nie będzie bo jest rejs. Wybór mieliśmy taki, że albo płyniemy albo siedzimy na plaży w naszej miejscowości. Poza tym z moich obserwacji wnioskuję, że p. Sandra ma jakieś udziały w organizacji tego rejsu ponieważ obsługa statku przesiadywała w pensjonacie. Poza tym była w bardzo przyjacielskich relacjach z naszą pilotką. Dodam jeszcze, że rejs był bardzo fajny, tylko to zamieszanie pozostawiło niesmak. Pani pilot nie we wszystkim była zorientowana, ale to były szczegóły, które nie wpłynęły na przebieg imprezy.Ostatni dzień spędzaliśmy nad jeziorami Plitwickimi, klimat w tym regionie jest już inny, chłodniejszy, górski. Zostaliśmy przemoczeni ponieważ była burza, a przecież można było tego uniknąć gdyby pani pilot sprawdziła prognozę pogody, chyba się orientowała w jakim terenie są te jeziora. A wyglądało to tak, że po zakupie biletów rozpętała się burza i wtedy nas zapytała czy chcemy iść i dopiero wtedy dopytała pracowników parku jakie są prognozy. Należy dokładniej informować turystów o przebiegu imprezy, ponieważ te niedomówienia powodowały irytację uczestników. Wyjazd ogólnie był udany, pogoda była piękna poza tym jednym dniem nad jeziorami. Kraj cudowny, warto jechać. My jeszcze skorzystamy z oferty Indexu ponieważ więcej było plusów niż minusów.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 5
Pati
dnia: 18.08.2015, 10:06, napisał (a):
 
BP Index Wenecja-Asyż-Rzym
Wycieczka Wenecja-Asyż-Rzym Na początku chciałam serdecznie podziękować Pani Kasi pilotce i kierowcom Panu Andrzejowi i Panu Grzegorzowi za zawodową opiekę i za szczęśliwe zrealizowanie wycieczki. Autokar dwupokładowy z klimatyzacją, barkiem, WC i wystarczającym miejscem między fotelami, aby w tak długiej podróży (powrotna 20 godzin) móc swobodnie siedzieć. Zawsze wszystko na czas. Informacje o organizacji co się będzie działo każdego dnia podawane na bieżąco. Przez całą wycieczkę w autokarze były tematyczne filmy i muzyka. Noclegi na poziomie czysto i wygodnie. Posiłki kontynentalne super sprawa móc skosztować prawdziwych posiłków włoskich. Uczestnicy wycieczki, a było nas 84 osoby przesympatyczni uśmiechnięci i serdeczni. Najstarsza uczestniczka miała 80 lat, a najmłodszy 8 lat i wszyscy mimo czasem szybkiego tempa, zmęczenia i wysokiej temperatury dali radę. Pani Kasia z ogromną wiedzą, przesympatyczna pokazała nam największe perełki Włoch. Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni i na pewno jeszcze wrócimy. Życzyć, aby wszystkie wycieczki były na takim poziomie. Pozdrawiamy Patrycja i Wiesław Polecamy biuro podróży INDEX z Katowic z pełną świadomością.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Zawiedziona Turystka
dnia: 17.08.2015, 23:27, napisał (a):
 
Wiedeń
Zwiedzanie Wiednia = wielka porażka w skromnej postaci Pani Marzeny(przewodniczki). Nasza przewodniczka, sama nie miała nic do powiedzenia, więc pozwalała szczekać służalczemu siwemu "kundlowi" merdającemu ogonkiem na jej widok. Nie wniosła nic ciekawego oprócz suchych, historycznych faktów. Nie nadaje się na przewodnika. Brak polotu, szybkiej reakcji oraz informacji co do części organizacyjnej wycieczki. Bardzo niekontaktowa i niepomocna osoba. Pani Marzena może podobać się tylko tym turystom, którzy będą łazić za nią jak wspomniany wyżej turysta służalczy siwy "kundelek" wraz z żoną. Z tą przewodniczką biura Index ma się dużo wolnego czasu tyle, że niektórzy chcieli zwiedzić Wiedeń, a nie po nim chodzić. Reszta bez zarzutu.
ocena
ogólnie: 3 świadczenia: 3 okolica: 4
Darek
dnia: 17.08.2015, 17:44, napisał (a):
 
Litwa - Wilno
Biuro nie dotrzymało warunków umowy jeśli chodzi o autokar.Miał być Lux z toaletą, barkiem i klimą, bo podobno takie jeżdżą na trasy zagraniczne. Toalety były na stacjach paliw - korzystanie z niektórych groziło chorobami, klima miała dwie wersje max lub wcale.Warunki podróży daleko odbiegały od opisanych w ofercie. Do pozostałej częsci wyprawy nie można się przeczepić. Hotel i wyżywienie godne polecenia.
ocena
ogólnie: 3 świadczenia: 3 okolica: 5
kkkkkkk
dnia: 07.08.2015, 16:24, napisał (a):
 
nnnnnn
beznadziejne biuro
Adam Karm
dnia: 28.07.2015, 14:37, napisał (a):
 
Polecam INDEX.
Polecam B.P INDEX. Właśnie wróciłem z wczasów w Chorwacji. Wszystko co tam zastałem było zgodne z umową oraz informacjami uzyskanymi od biura więc nic mnie nie zaskoczyło chyba, że na plus. Przede wszystkim dojazd nowym klimatyzowanym autokarem, mega wygodnym- absolutnie nie ma się do czego przyczepić. Naszym pilotem był Pan Mirosław Kowalski- człowiek bardzo uprzejmy, o olbrzymiej wiedzy o Chorwacji, i który chętnie się nią dzielił- bardzo pomocny. Na miejscu zakwaterowanie w pensjonacie Giovanni. Standard odpowiadający cenie. Pokoje w większości bez klimatyzacji, posiłki bez szału ale wszyscy zjadali i się najadali. Właściciel pomocny i bardzo uprzejmy. Jednakże największym plusem była osoba Pana rezydenta- Czesława Dudka. Człowiek niesłychanie pomocny, mieszkający w tym samym pensjonacie (a więc będący cały czas na miejscu), z olbrzymią wiedzą i kulturą. Niemal na każde pytanie znał odpowiedź i na każdy problem znalazł rozwiązanie. Sam także wykazywał się inicjatywą w proponowaniu nam sposobów spędzania czasu, zawsze był bardzo pomocny (nawet gdy nie musiał). Reasumując- wyjazd był dla mnie bezstresowy, i fantastyczny. Nie mam żadnych negatywnych wspomnień. BP INDEX działało w pełni profesjonalnie i świetnie zorganizowali wycieczkę. Polecam. Myślę, że w niedalekiej przyszłości ponownie wybiorę się z nimi na wycieczkę.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 5 okolica: 5
Natalia Rother
dnia: 26.07.2015, 15:32, napisał (a):
 
Czytelnie i jasno
W indexie wszystko jest jasne a umowa czytelna i bez żadnych haczyków, tyle razy ile już korzystałam z ich usług to nigdy się nie natknęłam na jakieś niedopatrzenia. Polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Jola Marszałek
dnia: 14.07.2015, 06:09, napisał (a):
 
Wczasy na Pagu
Byłam tylko raz z Indexem i juz więcej nie pojadę.Pensjonat Giovanni ma klime tylko w niektórych pokojach, o czym biuro nie wie???nie sądzę.Postawią człowieka przed faktem dokonanym i...???Wykwaterowanie z pokoju o 10 rano, autokar przyjeżdża dopiero między 17-19...Właściciel pensjonatu robi wrażenie dorobkiewicza "po trupach"- nieprzyjemne uczucie.Jesli Indexowi zalezy na ludziach/?/ to powinien zerwać umowe z gościem,bo to porażka.No i jeszcze coś: powroty tzw "bocznymi trasami",by nie płacić za autostrady- to sa kolejne "jaja robione z ludzi".Okolica piękna, ale organizacja imprezy pozostawia bardzo wiele do życzenia.
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 2 okolica: 4
Oliwia Koklawik
dnia: 09.07.2015, 20:54, napisał (a):
 
Organizacja leży
Moja córka była na koloniach w Bułgarii. Porażka. Organizacja pod psem, hotel nieciekawy, a przewodzikach lepiej nie wspominać. Córka niewiedziała co robić.Dzwoniła tylko do mnie, by ją odebrała, lecz okolica jej się podobała, więc została. Tak to wycieczki ciekawe i jedzenie smaczne. Zawsze są plusy i minusy. Nie będę, ani chwalić, ani wypominać. Ważne, że moja córka gzieś była. Opowiadała mi jak pilot zapomniał domknąć bagaże i jeden wypadł na drogę. To musiało być smutne. Musicie parę rzeczy dopracować, ale jesteście na dobrej drodze. Sama pracowałam w biurze podróży. To nie jest jeszcze porażka, ale może być lepiej
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 3 okolica: 5
Halina P.
dnia: 03.07.2015, 20:31, napisał (a):
 
Wenecja-Asyż -Rzym
Właśnie wróciłam z wycieczki z Indexem: Wenecja-Asyż-Rzym! Wszystko było super,pani pilot Kasia świetnie przygotowana, niezwykle sympatyczna, przewodnicy też super, kierowcy bardzo dobrzy i z wysoką kultruą osobistą. Już trzeci raz byłam z tym biurem na wyciczkach i jak do tej pory zawsze wracamy niezwykle zadowoleni!!!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Patrycja
dnia: 24.06.2015, 13:55, napisał (a):
 
Lwów
Ostatnio byłam na krótkiej wycieczce do Lwowa z Indexem. Zwiedzalśmy rynek, ratusz, zamki złotej podkowy i wiele innych. Wszystko ciekawie zorganizowane , polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
gosia
dnia: 17.06.2015, 15:15, napisał (a):
 
włochy
właśnie wraz z mężem i indexem wróciliśmy z wycieczki do Włoch,było kapitalnie ,wszystko super zorganizowane,fajne hotele,no może śniadania ,typowo włoskie za małe,za bardzo ubogie jak na nasze polskie podniebienia.ale dało się przeżyć.Szczególne podziękowania należą się naszemu polotowi panu Kamilowi,niesamowity młody człowiek,zabawny,super zorganizowany,
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Mateusz S.
dnia: 15.05.2015, 10:13, napisał (a):
 
Węgry
Skorzystałem po raz pierwszy z oferty wczasowej biura podróży Index w lipcu. Wybrałem się na Węgry nad jezioro Balaton. Hotel ładny, 3 gwiazdkowy, widać z zewnątrz, że jest wiekowy, ale porządnie wyremontowany.Poko w którym byłem był wyposażony w TV, telefon, lodówke, toalete z prysznicem, jedyny maleńki minus to brak klimatyzacji, ale spokojnie da się przeżyć. Jedzenie było świerze i smaczne. Część brzegu jeziora przy hotelu jest specjalnie wydzielona dla gości hotelu więc nie trzeba się martwić o tłok. Ja osobiście byłem zadowolony i na te wakacje też wybieram się z Indexem.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
Arkadiusz M
dnia: 08.05.2015, 19:23, napisał (a):
 
Litwa-Wilno
Nie będę się rozpisywał. Byłem z Indexem w Wilnie i polecam wszystkim taką wycieczkę! Piękne miasto, świetny hotel, pyszne jedzenia no i kwintesencja całej wycieczki-pan przewodnik... właściwy człowiek na właściwym miejscu. Na pewno zwiedzę z B.P Index całe kresy wschodnie!
Klaudia
dnia: 05.05.2015, 12:58, napisał (a):
 
więcej plusów niż minusów
1.05-3.05 2015 wycieczka do Pragi. Doskonale zorganizowana wycieczka, zwiedzanie najważniejszych obiektów, możliwość odłączenia się od grupy, Pani Ania pilot wycieczki doskonale zorientowana w temacie. Wycieczka bardzo tania jak na wysokie ceny hoteli w Pradze jak i na obrzeżach. Z minusów - nikt nie poinformował nas o tym, aby wybrać hotel (byliśmy zakwaterowani w dwóch innych hotelach - część wycieczki bliżej centrum z lepszym jedzeniem, część 10km od tego pierwszego hotelu) Jest to poniekąd nasza wina, bo mogliśmy się zorientować, dostaliśmy hotel na obrzeżach miasta z kiepskim dojazdem do centrum i kiepskimi śniadaniami. Jednak na 3 dni było to do przeżycia. Polecam wszystkim wycieczki z biurem INDEX, jednak przy rezerwacji radzę zorientować się jak wygląda nocleg :)
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 5
Czesław Pszczółka
dnia: 04.05.2015, 11:15, napisał (a):
 
Budapeszt
Byłem wraz z żoną na wycieczce w dniach 01-03.05.2015r. do Budapesztu. JESTEŚMY NIĄ ZACHWYCENI. Praca p. Kamila, pilota zarazem przewodnika REWELACYJNA, niesamowita, wiedza, uprzejmość i zawsze uśmiech na twarzy . Kierowcy również zasługują na pochwałę, elegancja, szyk i to , że parkują na żyletkę. Jestem po raz drugi na wycieczce z tego biura i polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Zuzanna M.
dnia: 10.04.2015, 12:48, napisał (a):
 
Index i Grecja
Ostatnio byłam na wczasach w Kamena Vourla w Grecji z biurem pordóży Index i muszę przyznać, że jestem zadowolona z ich usług. Hotel w którym byłam zakwaterowana znajdował się w centrum miejscowości więc wszędzie miałam blisko i sama plaża była tuż przy hotelu. Jedzenie w hotelu to żadna rewelacja ale też żadna tragedia, obsługa bardzo miła i pomocna. Będąc tam zwiedziłam “wiszące klasztory”, których architektura i widok zapierają dech w piersi. Przyjazd i odjazd odbyły się planowo bez żadnych opożnień.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 5
Piotrek
dnia: 08.04.2015, 16:57, napisał (a):
 
Dramat
Biuro podróży Index to totalna porażka!!!!! Wyjazd z tym biurem do warszawy grupą 20 osobowa kosztuje za sam przejazd bez biletów wstępu to 2760 zł przyjmując ze jest tam i z powrotem jest 600 km wychodzi 4,60 zł za km Nieźle rozbój w bialy dzień ale nie martwcie się w/w kwota to promocja dla szkół podstawowych.To samo biuro ta sama trase dla czlowieka z tzw.ulicy oferuje za 1900 Życzę dalszych sukcesów właścicielowi a wszystkim grupom zorganizoanym, szkołą odradzam współpracę ponieważ każdy inny przewoznik weźmie za taką trasę 2,60 złotych za km
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 1 okolica: 1
Weronika
dnia: 19.03.2015, 13:32, napisał (a):
 
Biuro podróży Index
Dzięki indexowi odwiedziła m najwazniejsze miejsca w krajach sasiedzkich. zdarzaly się male wpadki jak opo znienia autokaru, ale BIURO jako takie POLECAM. Do tej pory wszystkie noclegi w czystych hotelach, jedzenie raz lepsze raz gorsze, częściej jednak lepsze, ceny tez raz lepiej raz gorsze, ale z przewaga tyc h lepszych. wywiazuja sie z umów. Weronika
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
A. i M.
dnia: 24.02.2015, 10:30, napisał (a):
 
Budapeszt i doskonały przewodnik
Razem z mężem wybraliśmy się z biurem podróży index na wycieczkę do Budapesztu. Pan przewodnik niesamowity człowiek, zabawny, z wyczuciem, dystansem do siebie, ciekawy, inteligentny. Właściwa osoba na właściwym miejscu. Dobrze się bawiliśmy, dużo informacji i zwiedzania.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Lidia
dnia: 17.02.2015, 20:00, napisał (a):
 
sylwester 2014/2015 Wiedeń
W dn.29 12 14r.-02 01 15r. byliśmy uczestnikami wycieczki zorganizowanej przez biuro INDEX do Wiednia. W drugim dniu autobus uległ awarii , grupę 80 osób podzielono i innym autobusem dowieziono na miejsce dalszego zwiedzania. Druga grupa czekała ok. 2 godzin koczując w zatłoczonej poczekalni kas biletowych pałacu Schoenbrunn . Kiedy autobus przyjechał po naszą grupę ,pilot nie przyszedł po nas tylko zlecił doprowadzenie grupy jednej z uczestniczek wycieczki. Szaleńcze tempo tej pani, brak informacji o miejscu postoju autobusu i nieznajomość jego wyglądu i tłum turystów spowodował iż zgubiliśmy kontakt wzrokowy z grupą w wyniku czego autobus odjechał , bez uprzedniego sprawdzenia przez pilota, czy wszyscy są. Po ok. 3-4 min. zadzwoniliśmy do pilota z prośbą .aby autobus zawrócił i nas zabrał. Pilot kategorycznie odmówił i poinstruował jak dojechać na miejsce zbiórki metrem . Po dołączeniu do grupy, nie usłyszeliśmy od pilota p. Grzegorza czarodziejskiego słowa "przepraszam", uznał, że to nasza wina. Oprócz opóżnienia wyjazdu spowodowanego awarią autobusu, również stan autobusu zostawiał wiele do życzenia. W drodze do Wiednia zakaz korzystania z toalety i arktyczne warunki, siedzieliśmy w płaszczach , czapkach , pozawijani w koce- dolny pokład, natomiast na górze dla odmiany sauna. W drodze powrotnej wszystko w porządku -dziwne. Takie incydenty przekreślają dobre wrażenia z ciekawej imprezy i stawiają pod znakiem zapytania korzystania z Państwa oferty w przyszłości,
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 2
albinos
dnia: 09.02.2015, 16:21, napisał (a):
 
Index OK
w dniu wyjazdu niewielkie zmiany (dojazd do autokaru podstawionym przez biuro index busikiem), ale o wszystkim dostałam znać telefonicznie odpowiednio wcześniej :) Na miejsce dotarlismy bez szwanku. Cały sylwester milo spedzony. Energicznie, zabawa przednia :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
taik
dnia: 29.01.2015, 12:38, napisał (a):
 
udany wyjazd z indexem
Też zadowolona z paryskiego sylwestra :) Niezłe tempo, ale za to co zobaczyłam i się wybawiłam, było warto! Świetny wyjazd. byle z organizacją jak widze corocznej wycieczki karnawałowej do wenecji było równoe dobrze :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
Janusz
dnia: 08.01.2015, 15:23, napisał (a):
 
Sylwester w Paryżu MEGA!
Szczególnie dzięki Pani Kasi (: świetna Pani przewodnik, polecam. Sylwester zorganizowany bardzo fajnie, wiele zwiedzania, dużo ciekawostek, czasami fajne akcje ^^ jak wsiadanie na środku skrzyżowania. Lubie takie wycieczki i takie tempo (: chociaż niektórzy nie nadążali. Na pewno skorzystam jeszcze nie raz ! Duzo fajnych zdjęć (:
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Grażyna
dnia: 07.01.2015, 15:15, napisał (a):
 
ODRADZAM
B.P. Index to bardzo "dzikie" biuro: - brak organizacji - chaos przy wsiadaniu do autokaru, - niekompetentny pilot (co powinno być mega porażką dla biura, ktore organizuje kursy dla pilotów wycieczek!!!!), który non stop gubi grupę. - bezsensowne nadkładanie drogi (do Budapesztu jechaliśmy 8 godzin przez jakieś słowackie wsie, zamiast autostradą) - AUTOKAR BEZ TOALETY! Właściwie to była, tylko nieczynna. W opisie było zupełnie inaczej... PODSUMOWUJĄC: Wiem, ze za taka cene, nie można wymagać cudów, ale w tym przypadku idealnie pasuje powiedzenie niska cena - niska jakoś. Warto poszukać wycieczek z innych biur, czasem lepiej dopłacić 30 zł i mieć wszystko dobrze zorganizowane ;-) Pozdrawiam, uczestniczka Sylwestra w Budapeszcie
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 2 okolica: 5
Ania
dnia: 02.01.2015, 21:31, napisał (a):
 
tylko z panem Kamilem
Wczoraj wróciliśmy z Sylwestra we Włoszech i mam podobne odczucia, co Pani Magda. Nie twierdzę jednak, że nigdy więcej nie pojadę nigdzie z Indexem, bo to biuro ma prawdziwą SKARBNICĘ WIEDZY - pana Kamila.Był z nami w Budapeszcie w maju. Kultura na najwyższym poziomie i talent kabaretowy. Pozdrawiam!!!
nina
dnia: 02.01.2015, 09:55, napisał (a):
 
Sylwester 2014/2015 Praga
Na gorąco tuż po powrocie z wycieczki sylwestrowej do Pragi muszę wyrazić wielkie podziękowania dla naszej pilotki Pani Ani.Za profesjonalizm,wiedzę,niesamowite poczucie humoru i odpowiedzialność za powierzoną sobie grupę.Jej entuzjazm dodawał sił mimo ,że nogi chwilami odmawiały współpracy. Pani Aniu,mogłybyśmy tam za Panią biegać cały rok albo i dłużej ,zaraziła nas Pani Pragą.Dziękujemy raz jeszcze :-) Pozdrawiamy Nina i Dorota
magda kowol
dnia: 01.01.2015, 18:04, napisał (a):
 
Sylwek Wenecja 2014/2015
Byłam z nimi dziś wrociłam w Wenecja z Werona i Mediolan. Autobus fajny ale juz opożniony z katowic. Podróż nawet fajna.Pilotka z duza wiedza ale goniła nas jak psy po w/w nie liczyła nikogo nie ogladała sie a wiara po drodze sie kruszyła bo nie wyrabiała.Szczytem było jak zeszła pierwsza ze statku i znika w tłumie,jedni poszli w prawo inni w lewo.Kpl nie umie panowac nad grupa,nim ogon doszedł ta juz poopowiadala co miała do powiedzenia. No i przed czym ostrzegam,plan z nią skonczył sie o 13 tej i do północy i wyjazdu o 1-szej, sami jak "bidoki" krązylismy w zimnie bez wskazania gdzie sie schowac gdzie wysikac i cos zjeść. to jest skandal zeby 12 godz miec tzw czasu swojego wolnego.Uwazajcie na to. mysle ze bedzie więcej skarg na to biuro i piloto=przewodniczkę.Nigdy wiecej z nimi.
ocena
ogólnie: 3 świadczenia: 3 okolica: 4
Kasia000
dnia: 09.12.2014, 14:17, napisał (a):
 
deszczowo ale udanie, praska wycieczka z bp. index
wycieczka do pragi mocno mokra, pogoda na poczatku straszna, deszcz zniechecal do zwiedzania. fajnie , ze przewodniczka zatrzymala sie na moment w sklepiku z pelerynami, kto nie mial parasola mogl nabyc. cale szczescie po poludniu powitalo nas sloneczko i bylo od razu lepiej. harmonogram w trakcie troche zmodyfikowany przez pogode ale ostatecznie odiwedzilismy wszystko tylk onie w xzaplanowanej kolejnosci. to wedlug mnie tez dobrze, ze sa elastyczni i jak widza ze leje to nie ciagna ludzi na sile byle odhaczyc punkt na mapie. fjnie, ze przewodniczka i kierowcy sluchaja co ma do powiedzenia grupa.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 5 okolica: 4
Marek Kochanowski
dnia: 19.11.2014, 15:22, napisał (a):
 
Sylwester we Włoszech
Na sylwestra jedziemy z żoną do Rzymu, czy ktoś również wybiera się w tym roku z biurem podóży Index do włoskiej stolicy? :) Jeśli tak, chętnie poznamy się wcześniej :) marek.kochanowski@op.pl W 2013 też byliśmy zagranicą - Budapeszt - na wyjeździe sylwestrowym z tym biurem i było ciekawie :) Oczekujemy powtórki z rozrywki czyli tak samo dobrej zabawy :) :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 4
Katarzyna Hajduk
dnia: 10.10.2014, 09:42, napisał (a):
 
moja opinia o Indexie
Biuro podróży Index znam od roku. Organizacja wycieczek zagranicznych nie różni się od organizacji jakiej doświadczyłam na wycieczce z neckermanem, natomiast cena bez porównania. Z oferty indexu skorzystałam 3 razy. Przewodnicy jedni lepsi drudzy trochę gorsi, ale ogółem wszyscy których miałam przyjemność słuchać zainteresowali mnie tematem. Atrakcje odnotowane w ofercie zobaczone. Polecam.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 4 okolica: 5
Mirosława Malec
dnia: 22.09.2014, 15:01, napisał (a):
 
Opinia na temat biura podróży index
Biuro turystyczne Indeks to jest porażka, nie doradzam wyjazdu z tego biura podróży. Moje dziecko było na kolonii w Bułgarii w czasie podróży przez niechlujstwo kierowcy, który nie zamknął bagażnika, wypadła torba. Niestety nie znaleziona jej, kupiona mojemu synowi najpotrzebniejsze rzeczy, których jednak było mało i nie starczyło mu nawet bielizny na wszystkie dni. W dalszym ciągu walczymy o zwrot pozostałych pieniędzy za utracony bagaż ! Dziecko czułe się samotne i gorsze od innych, chciało wrócić do domu. Moim zdaniem jest to skandal ! i przestroga przed tym biurem.
ocena
ogólnie: 1 świadczenia: 2 okolica: 4
Dorota
dnia: 19.09.2014, 10:23, napisał (a):
 
polecam Paryż!
Miałam okazję pojechać na wycieczkę do Paryża. Wycieczka i Paryż cudowny! Program zrealizowany w 100% szkoda tylko, że nie wjechaliśmy na samą górę wieży Eiffla :( Autokar sprawny, czysty, wyposażony w pasy bezpieczeństwa. Przewodnikiem była Pani Agnieszka. Nie mam zastrzeżeń do wyjazdu. Pilotka fantastyczna, podobnie kierowcy, na miejscu pobyt dobrze zorganizowany. Jedzenie smaczne i dużo. Hotel czysty. Polecam wszystkim podróże za rozsadną kwotę.
Małgosia, Weronika i Aneta
dnia: 18.08.2014, 16:33, napisał (a):
 
paryż 13.08.2014
Wycieczka do Paryża -rewelacyjna. Dobry autokar. Kompetentna pilotka Pani Kasia. Duuużo zwiedzania. Teraz marzymy o Rzymie w podobnym stylu.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 5
kis
dnia: 12.08.2014, 16:34, napisał (a):
 
Najlepsi
U mnie to samo. Najlepsze kolonie i najlepsi ludzie!!!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
kitennka
dnia: 15.07.2014, 15:47, napisał (a):
 
propsiki
Kolonie na które tyle czekałam okazały się _ _ _ _ ZACNE I WYPASIONE. Podobalo mi sie wszystko . Buziole z Dąbrowy śle Kitenka i nastepnym razem jedziemy do bulgari :)))
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
iza
dnia: 13.07.2014, 22:31, napisał (a):
 
polecam!!!!
Wycieczka do Paryża cudowna, program zrealizowany w 150%, autokar nowy, sprawny, czysty, wyposażony w pasy bezpieczeństwa. Kierowcy i pilotka Pani Kasia spisali się super:) Na pewno wybiorę się jeszcze gdzieś z tym biurem :)
Jan z Katowic
dnia: 23.06.2014, 18:04, napisał (a):
 
nie polecam
Witam, byłem w budapeszcie, minusy: - autobus oszczędza na winietach w słowacji - zamiast 6 godzin jedziemy 9, automatycznie godzina odjazdu to 3 w nocy a nie 6 rano. autobus jedzie przez słowackie góry, jak najdalej od autostrad i dróg płatnych - na mieście brak czasu na spokojne wypicie kawy, napięty program, jedni jada tu drudzy tam, w efekcie mało czasu, jeździ się jedna ulicą po 5 razy w jednym dniu, marnowanie czasu, lepsza organizacja spowodowałaby zmniejszenie niepotrzebnych jazd w kółko o połowę - cena nie obejmuje nic oprócz hotelu, dojazdu i pilota, każde wejście do czegokolwiek wszystko z własnej kieszeni dodatkowo, więc oferta nie jest wcale atrakcyjna jak na 609zł za 3 dni, to normalne standardowe ceny na miejscu - brak czasu na zwiedzanie wnętrz zabytków, na cały budapeszt czasu wolnego w sumie było 2 godziny, jak ktoś szybko pije kawę to może zdąży ją kupić i wypić w przerwie 20 minut, w sentendre rarytas bo 2 godziny w dwóch częściach - częste zmiany decyzji apropo kolejności zwiedzania, co chwile inna teoria gdzie jedziemy - po dojeździe na miejsce po 9 godzinach podróży zakwaterowanie po całym dniu na mieście dopiero o godzinie 21:30 wszyscy padli jak myszy, nie było się jak odświeżyć, ani odpocząć przez cały dzień po dojechaniu - brak zwiedzania baszty przy kościele św Macieja, miał tam być widok na Parlament - najpiękniejszy plusy: - informacje pilota ciekawe - wybrane zabytki ciekawe, aczkolwiek bez mozliwości zwiedzenia wnętrza, tylko zewnętrznie - ciekawy rejs statkiem, możliwość zrobienia zdjęcia panoramy nocnej - mozliwość skorzytania z kąpieliska termalnego - zabytkowy romański kompleks basenowy z 24 basenami i woda do 38st C Ocena samych miast: - Budapeszt rewelacja, zachwyca liczbą i jakością zabytków, po odnowieniu wygląda niesamowicie, polecam jak najbardziej, Sentendre bardzo przytulne i piękne, warto odwiedzić sklep z oryginalnym marcepanem najlepszym jaki kosztowałem Firma Index: - Nie polecam, jak mozna to lepiej wybrać inną firmę, zajechać zajechałem, ale ogranizacyjnie leżą, mają dużo do naprawienia, kupować winiety, zaplanować dzień, dać ludziom wytchnienie na kąpiel i czas na kawę na mieście (długa lista) itd.
ocena
ogólnie: 3 świadczenia: 4 okolica: 5
Zadowoleni z Rumunii
dnia: 12.06.2014, 11:52, napisał (a):
 
RUMUNIA!
Te mury, zamki, światła, lśniące w deszczu kostki starówki w Sibi i ten pan z nienagannie przyżelowaną fryzurą i bokobrodami! Wycieczka do RUMUNII - CUDO. Dziękujemy Biurze Podróży Index za rewelacyjny wypoczynek. Polecamy
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Agnieszka777
dnia: 20.05.2014, 14:17, napisał (a):
 
3 dni z indexem
Bardzo bardzo ok. 3 dni śmiechu, pieknych widoczków, dobrej pogody, dobrego jedzenia i towarzystwa. Tylko więcej takich wycieczek. Polecam Biuro Podróży Index, jeszcze się do Was wynbiorę
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Elka
dnia: 15.05.2014, 12:18, napisał (a):
 
na TAK
Też odwiedziłam z tym biurem Index i mam zupełnie inny obraz wyjazdu w pamięci. Co do śniadań to się zgodzę, że bogate nie były. Chlebek, dżemik, plasterek sera, coś do picia, ale po cenie szwedzkiego stołu z rana sie nie spodziewaliśmy. Małoróżnorodne śniadania wynagradzały nam jednak obiady, które były naprawdę fdobre. Nawiewniki w autokarze ustawiłam sobie bez problemu, a i miejsca miałam jak w zwykłym autokarze, nie za dużo nie za mało, ale nawer po rozłożeniu fotela pasażera przede mną nogi było gdzie wyciągnąć (ja mierzę ok 170 cm). Przysypianie kierowcy za kółkiem?! Od razu dzowniłabym po policję gdyby coś takiego miało miejsce. tyle się słyszy o wypadkach autokarów! Zamiast się temu przyglądać, jeśli tak było naprawdę trzeba było działać - 40 osób i zero reakcji? Albo byliśmy w innych terminach albo ktoś tu wymaga hotelu z pięcioma gwiazdkami i indywidualnego przewodnika w taniej ofercie.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 5 okolica: 5
Dominik
dnia: 07.05.2014, 10:44, napisał (a):
 
Rzymski koszmar
Nie takie tanie biuro, które organizuje padackie wycieczki, podczas których na śniadanie podaje się dosłownie chleb z dżemem a kierowcy autokaru mają tendencję do przysypiania w nocy za kółkiem. Do tego przewodnik, którego tembr głosu uśpiłby nawet parzące się koty. Wycieczka do Rzymu polegała na tym, że do południa zabierano nas do jakiegoś sklepu ala nasz lider price, wczesnym wieczorem trzeba było już z Rzymu wyjeżdżać, bo zakwaterowanie biuro zorganizowało 70 km od Rzymu, w hotelu, w którym nie działało absolutnie nic, a ogrzewanie właściciele włączali w momencie, gdy wchodziliśmy do hotelu. Mega komfortowy autokar zabierał na pokład ponad 40 osób, tylko, że przewidziany był chyba na 30. W każdym bądź razie mając 175 cm wzrostu kolanami opierałem się o siedzenie pasażera przede mną. Przynajmniej dopóki siedzący przede mną nie chciał opuścić siedzenia aby się przespać, wówczas mogłem tylko kolana trzymać pod swoją brodą. Dwa przyciski w autokarze - klima i brak klimy powodowały, że albo marzyłem o puchowej kurtce, albo o zimnym prysznicu, opcji pośredniej brak. Z każdych kilku godzin w Rzymie każdego dnia traciliśmy godzinę, bo jeden na 40kilka osób przewodnik miał w nosie podstawowe zasady bezpieczeństwa i prowadzenia wycieczek, więc co chwilę ktoś się gubił, gdy np. nie zdążył przejść przez światła. Mister przewodnik uznawał, że w takiej sytuacji klient zadzwoni i jakoś się znajdzie. Żenada, taniość, brak profesjonalizmu. Biuro Index radzę omijać z daleka.
ocena
ogólnie: 2 świadczenia: 1 okolica: 4
Elżbieta
dnia: 06.05.2014, 09:04, napisał (a):
 
Paryż
Jesteśmy zadowoleni z wyjazdu do Paryża, z pilotem p. Basią. Osoba kompetentna, znająca miasto jak własną kieszeń. Poza tym kulturalna, bo zapanować nad 80 osobową grupą wcale nie jest łatwo.
ocena
ogólnie: 4 świadczenia: 5 okolica: 4
EWA J
dnia: 05.05.2014, 23:47, napisał (a):
 
PARYŻ
PROGRAM PIĘKNY PRAWIE ZREALIZOWANY nawet niezłe całkiem wystarczające na taki pobyt zakwaterowanie ale cała masa niedomówień po drodze.......................... nie polecam . autokar 80 osób piętrus. na postojach koszmar i kolejki do damskiej . 1 pilot na 80 ludzi w związku z tym nic nie słychać. merytorycznie przygotowana ORGANIZACYJNIE KLAPA P. ANIA gubi się we własnych myślach , każe wsiadać ludziom do metra a za sekundę wysiadać i znowu wsiadać poplątanie , decyzje o miejscach zwiedzania zmienia w minutę. za chwilę nawiasem mówiąc o 11 rano stwierdza ,że już jest zmęczona - początek sezonu -długi weekend . o wszystkim o co poprosisz mówi w wolnym czasie ale zwiedzanie tak zapląta ,że wolnego czasu nie ma. Jak grupa o coś się upomni lub zwróci jej uwagę zaczyna krzyczeć ,że ona się stara a my jesteśmy niewdzięczni . JEŻELI ZATEM PARYŻ przerasta pilota ANIĘ to może niech zmieni kierunek na mniejsze miasta. miła , usiłuje coś pokazać ale organizacja ,plany odpowiedzialność za ludzi to Ją przerasta. mówi ,że tutaj będzie czekał na nas autokar a okazuje się ,że jedziemy do niego metrem 40 minut. nna zwrócenie uwagi mowi ludziom ,że źle zrozumieli a jest ich conajmniej 30 co to słyszeli. czytałam , że Rzym też prowadzi Ania i podobne są opisy wprawdzie z 2010r ale wypisz wymaluj to ta sama Ania. Z całą sympatią Pani Aniu nie radzi Pani sobie w Paryżu a szkoda bo to piękne ale duże miasto wymaga dobrej organizacji w naszych wspomnieniach zamiast miasta zostaje zabiegana Ania. SZKODA
Agnieszka Klimczak
dnia: 17.03.2014, 13:54, napisał (a):
 
WENECJA z Indexem
Pogoda nam wybitnie sprzyjała, wiosennie i pięknie (nie to co teraz). Feria barw, taniec, zabawa, piękne miejsce. Pokoje w hotelu czyste, a wyżywienie smakowało. Wenecja jest cudowna i obiecałam sobie, że jeszcze tam wrócę :) Dziękuję biurze Index za dobrze przygotowany wypoczynek :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Maciek
dnia: 03.03.2014, 08:34, napisał (a):
 
REWELACJA
REWELACJA pisana wielkimi literami! Wszystko szło gładziutko jak w zegarku :) Harmonogram wycieczki odznaczony kroczek po kroku. Pani przewodniczka z drygiem do swojej pracy, potrafiła zaciekawić słuchacza :) Chętnie przejadę się z Wami jeszcze raz drogi Indexie :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Agnieszka22
dnia: 26.02.2014, 11:40, napisał (a):
 
index
Autokar dobry, kierowcy w porządku, hotel ok, wykupione jedzenie smaczne, wycieczka z dobrym przewodnikiem. Teraz także zbieram manatki na wenecki karnawał, do soboty niedaleko :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Jadzia i Marek
dnia: 13.02.2014, 09:23, napisał (a):
 
BIURO INDEX W KATOWICACH - polecam
Bardzo dobrze rozpoczęty rok, a to dzięki bardzo dobremu organizatorowi wycieczek. Za niewielką cenę zobaczyliśmy dużo i w dobrych warunkacjh. Nie możemy na nic narzekać. Gorąco polecamy ekipę z biura podróży index. Swoją drogą, na pewno jeszcze spotkamy się W Wenecji już za niecały meisiąc :) Pozdrawiamy!
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Kab.
dnia: 17.01.2014, 09:19, napisał (a):
 
sylwestrowa praga
Sylwester OK! Praga może nie śnieżna ale i tak śliczne miasto. Dzieki BP Index! :) A wakacje coraz bliżej :>
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
gość
dnia: 16.12.2013, 08:05, napisał (a):
 
Świetni
Polecam szczerze Drezno z Indexem! I Pana Maćka i Panią Kasię, całą załogę INDEXU! :) Oby jak najwięcej podobnych wycieczek, choćby i jednodniowych :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Nadia
dnia: 12.11.2013, 08:47, napisał (a):
 
Sylwester!
Hah już niedługo kolejny sylwester :> nach, nach. Nie mogę się doczekać. Ostatnio było ekstra! Zabawa w dechę plus zwiedzanie. Ktoś wybiera się w tym rou z biurem index na sylwka gdzieś za granicę?
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Hank
dnia: 07.11.2013, 10:47, napisał (a):
 
ok biuro
Powiększam grono tych co wrócili zadowoleniu z wycieczki z biurem podróży Index. Ok! Polecam!
Jola
dnia: 21.10.2013, 10:03, napisał (a):
 
Polecam Index
Witam, Biuro Podróży Index zorganizowało wycieczkę znakomicie. Byłam z ich oferty w Paryżu i właściiwe zgadzam się ze wszystkim co napisała Pani Alicja.Polecam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
ALicja
dnia: 18.10.2013, 12:42, napisał (a):
 
Paryż w październiku
Miałam okazję pojechać na wycieczkę do Paryża. Przewodnikiem była Pani Barbara. Nie mam zastrzeżeń do wyjazdu. Pilotka fantastyczna, podobnie kierowcy, na miejscu pobyt dobrze zorganizowany logistycznie. Nie mniej jednak biuro powinno podawać nawet zawyżoną wartość opłat za wszystkie wstępy. Oczywiście każdy wybiera to, co chce zobaczyć, dlatego dobrze byłoby dać widełkową rozpiętość niezbędnych wydatków, tudzież maksymalną uwzględniając wejścia do wszystkich zaplanowanych i proponowanych atrakcji. Wtedy będzie uczciwiej i nie ma niespodzianek,w chwili kiedy pilotka zbiera pieniądze na bilety. Poza tym wszystko ok:)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
zołza
dnia: 14.10.2013, 11:34, napisał (a):
 
polecam Wiedeń + Bratysławę
Z indexem polecam wybrać się na wycieczkę do Wiednia łączoną ze zwiedzaniem Bratysławy.Jest co mile wspominać i oglądać na zdjęciach. To biuro podróży lubię za ceny, ktore jak na konkurencje z katowic są bardzo dobre dla klienta, oraz za to ze jeszcze nie zdarzylo mi się rozczarować. Jak hotel miał mieć 3 gwiazdki to miał, jak wyżywienie miało być takie to takie było. polecam
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 4
Daga
dnia: 25.09.2013, 10:27, napisał (a):
 
najlepsi!
Biuro Podróży Index to dla nas najlepsze spośród katowickich biur! Kolejnyraz wróciliśmy z wycieczki całkowicie zadowoleni. Jakość, obsługa, cena - kochani nie macie sobie równych! ;)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
limonkazielona
dnia: 16.09.2013, 12:19, napisał (a):
 
Praga
nic dodać nic ująć, serdecznie polecam biuro podróży index za bezproblemową organizacje i Pragę, którą wreszie zdecydowała się zobaczyć, tak blisko, tak pięknie, a tak dużo czasu mi zajęło przejechanie się tam.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
fama
dnia: 11.09.2013, 14:38, napisał (a):
 
przede wszystkim zwiedzać!
korzystałam z ich zagranicznych wycieczek objazdowych i zwiedziłam już tak m.in. Wiedeń, Bratysławę, Paryż. Piękne miasta. Może nie jestem b.wymagającym turystą, ale jeszcze nie przydarzyła mi się sytuacja, żebym była niezadowolona. Przystępne ceny,organizacja dobra, hotele ok, transport bez wiekszych problemow, autobusy z klimatyzacją,wc.
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 4 okolica: 4
Magda K.
dnia: 12.08.2013, 15:36, napisał (a):
 
polecam biuro index
Razem z córą polecamy obozy młodzieżowe - świetna organizacja, ludzie, wszystko na plus. Córa zachwycona Włochami :)
ocena
ogólnie: 5 świadczenia: 5 okolica: 5
Władek
dnia: 25.06.2013, 17:58, napisał (a):
 
B.P. Index
Ja jestem bardzo zadowolony z B.P. Index. Byłem z nimi na wycieczce w Hiszpanii. Pyszne jedzenie, dobry hotel, dużo zwiedzania i dużo czasu wolnego. Wszystkiego po trosze, tak jak według mnie powinna wyglądać wycieczka. Polecam B.P. Index.

Dodaj swoją opinię

Wypełnij wszystkie pola.